Total Pageviews

Jom Click!

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

Thursday, January 20, 2011

RESIPI PILIHAN - SUP TULANG




BAHAN-BAHANNYA


1KG TULANG LEMBU
10 ULAS BAWANG MERAH (DI MESIN)
5 ULAS BAWANG PUTIH  (DI MESIN)
2 INCI HALIA  (DI MESIN)
2 BTG SERAI ( DITITIK)
1 PEKET REMPAH TUMIS
1 PEKET RAJA SUP MAK SITI
SEDIKIT DAUN SUP DAN DAUN BAWANG.
BAWANG GORENG

CARA MEMASAK:


1. REBUS TULANG DENGAN API YANG SEDERHANA. KEMUDIAN MASUKKAN   REMPAH TUMIS BESERTA DENGAN BAHAN YANG TELAH DI MESIN.
2. BILA TULANG TELAH MENGGELEGAK DAN DAGINGNYA EMPUK BOLEHLAH DI MASUKKAN  RAJA SUP, SERAI DAN GARAM.  BILA TELAH CUKUP RASANYA BOLEH DI ANGKAT  DAN HIDANGKAN.
3. SEWAKTU NAK DI HIDANGKAN BOLEHLAH DI TABURKAN DENGAN DAUN SUP,    DAUN BAWANG DAN BAWANG GORENG.

**UNTUK LEBIH SEDAP DIMAKAN BOLEHLAH DI BUAT SAMBAL KICAP.




   SAMBAL KICAP
   15 BIJI CILI PADI
    KICAP MASIN
    1 ULAS BAWANG PUTIH

    - MESIN KESEMUA BAHAN DI ATAS. SIAPLAH UNTUK DI MAKAN DENGAN SUP TULANG TADI......

                    SELAMAT MENCUBA, IKATLAH PERUT SUAMI UNTUK KEBAHAGIAN KELUARGA KITA.......WALAU KEMANA PERGI PUN TETAP TERINGATKAN MASAKAN ISTERI DI RUMAH.......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...